Ερμηνευτικές προσεγγίσεις για τις εκλογικές αποτυπώσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….

 

του Στάθη Π. Σεμιτέλου (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος)

Ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Θ. Μπακόλης με δημόσια δήλωσή του πρωτοτυπεί και μας δηλώνει γιατί θα επιλέξει τον κ. Βλ. Τσιώτο για νέο Δήμαρχο! Μεταξύ των άλλων αναρωτιέται: « Πώς να αισθανθώ ξένος σ΄ έναν αγροτικό κόσμο όταν η αγάπη μας για τη γη και ο μόχθος της καλλιέργειας βρισκόταν πάντα στον πυρήνα της οικογένειάς μου;» Ο Δημότης όμως αναρωτιέται: Τι είναι αυτό που τον εμπόδισε 4 ολόκληρα χρόνια να συναντηθεί θεσμικά με τους φορείς που εκφράζουν αυτόν τον αγροτικό κόσμο και να τους ακούσει; Που πήγε αυτή η αγάπη για τη συνεταιριστική τους προσπάθεια; Οι αγρότες διψάνε για συμβουλευτική, διψούν για την εξεύρεση διεξόδων πώλησης των προϊόντων τους και βελτίωση των τιμών τους και μαζί με αυτούς διψούν και οι καλλιέργειές τους. Που πήγε άραγε η «τόση αγάπη»;

Μας προκαλείτε κ. Θ. Μπακόλη όταν δηλώνετε: «Συγνώμη στους ανθρώπους του Δήμου που με άντεξαν, συγνώμη στους συνεργάτες που δουλέψαμε ανιδιοτελώς …». Δεν γνωρίζουμε αν το μηνιαίο μισθοδοτικό σας κόστος για το δήμο υπερβαίνει ή υπολείπεται των 2.500 ευρώ μηνιαίως. Αυτό, πόση ανιδιοτέλεια αλήθεια περιέχει; Να στέκεστε ταπεινά και με σεβασμό στη δημοτική αυτή παροχή. Γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν χιλιάδες Ελληνόπουλα με περισσότερα προσόντα από τα δικά σας και με περισσότερη εργασιακή εμπειρία τα οποία βρίσκονται στο «περιθώριο». Και βρίσκονται στο περιθώριο όχι γιατί δεν αξίζουν αλλά γιατί είναι εκτός της κομματικής νομενκλατούρας των ισορροπιών, των υποχρεώσεων και των ανταποδόσεων. Βρίσκονται εκτός του κύκλου πρόσβασης της εξουσίας. Μας μιλάτε για επικοινωνιακά και μόνο λάθη αλλά οι Δημότες αναζητούν σε ποια κατηγορία λαθών αντιστοιχούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο Δήμο για το εργατικό δυστύχημα; Αναζητούν επίσης έναν επίσημο απολογισμό για το έργο των ειδικών συνεργατών του Δημάρχου και ένα δείκτη για το αποτέλεσμα κόστους/οφέλους! Αναζητούν ένα δείκτη ρευστότητας και κεφαλαιουχικής επάρκειας του Δήμου αλλά δεν τον βρίσκουν. Σ΄ αυτά οφείλετε απαντήσεις. Οι συγνώμες ανήκουν στη σφαίρα της Θεολογίας, στην πολιτική όμως οι ουσιώδεις συγνώμες αντιστοιχούν σε πράξεις.

Με την υποψηφιότητά μου καλώ του Δημότες να συμμετάσχουν και τους καλώ αρωγούς στην προσπάθεια να σπάσουμε τον «κύκλο της πρόσβασης» της εξουσίας.

Οι «Ορίζοντες Δημιουργίας» έρχονται όχι για να τα γκρεμίσουν όλα! Έρχονται για να ενώσουν όλες εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν μια αλλαγή στη φιλοσοφία διοίκησης του Δήμου και που επιζητούν περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη δημοσιότητα, κανόνες και διαβούλευση.

Το πιστεύουμε,  το υλοποιούμε 

Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!

του Στάθη Σεμιτέλου

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με “Ορίζοντες Δημιουργίας” (ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ)

 

 

Στο Ρέθι σε μια καθαρόαιμη αγροτική κοινότητα η απερχόμενη Δημοτική αρχή είπε: Η πλατεία θα βελτιωθεί, το σχολείο θα επισκευαστεί! Δεν είχε τίποτε να πει για τον αγροτικό αυτόν κόσμο. Ένα μηχάνημα τους έστειλε για καθαρισμό αγροτικού δρόμου και έκλεισαν τα αυλάκια ποτίσματος με χαλίκια! Δημοτική απουσία σε άλλη μια κοινότητα.

Η δημοτική επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται γενικώς προκειμένου να δικαιολογηθούν οι αδυναμίες, οι καθυστερήσεις και γενικώς οι επιδειχθείσες δημοτικές ανεπάρκειες κινείται στους εξής τέσσερις άξονες:

Η αντιπολίτευση των προσφυγών: Χιλιοειπωμένο θέμα για το οποίο οι «Ορίζοντες δημιουργίας» και ο Σπύρος Καραβάς δικαιώθηκαν πανηγυρικά στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας από τη δικαιοσύνη αποκτώντας κυρίαρχα το πολιτικό ηθικό πλεονέκτημα. Ορισμένοι δεν θέλουν να αποδεχθούν ένα κράτος δικαίου. Επιμένουν στις αποκρύψεις! Για τους «Ορίζοντες δημιουργίας» ήταν και είναι διαχρονικά ηθική μας υποχρέωση να στεκόμαστε απέναντι σε μονοπωλιακού τύπου αναθέσεις. Αποδεχθείτε τουλάχιστον αυτή τη λάθος στάση σας και μη συνεχίζετε σε δρόμο παραποίησης και απόκρυψης.

Η απλή αναλογική και η μειοψηφία της δημοτικής παράταξης: 27% έλαβε η δημοτική αρχή στο α΄ γύρο των εκλογών του 2019. Για 3 ολόκληρα χρόνια όλες τις σημαντικές αποφάσεις τις πήγατε στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας. Πείτε μας συγκεκριμένα σε τι σας εμπόδισε η αντιπολίτευση του Σπύρου Καραβά;  Ξεχνάτε ότι όλους τους προϋπολογισμούς και όλα τα κατατεθειμένα τεχνικά προγράμματα παρά τις αντιρρήσεις που διατύπωνε τα ψήφισε. Πείτε μας επιτέλους ένα θέμα που τηρούσε τη νομιμότητα και το οποίο απορρίφθηκε και πότε; 

Η περίοδος covid πράγματι ήταν μια δύσκολη περίοδος αλλά ξεχνάτε ότι ήταν και μια περίοδος ευκαιριών. Δείτε του όμορους Δήμους και τι αυτοί έκαναν. Σκορπάτε τα εκατομμύρια των λόγων σε θολά και αμφισβητούμενα τοπία αλλά ξεχνάτε σκοπίμως ότι ολοκληρώσατε έργα αξίας μόνο 525.000 ευρώ στην Ευρωστίνη. Που σας εμπόδισε η περίοδος covid στο να δημιουργήσετε ένα πολιτιστικό δημοτικό μητρώο προκειμένου να ξέρουμε το σύνολο των πολιτιστικών μας πόρων. Γιατί δεν ανανεώσατε τη διαχειριστική έκθεση ή άλλως τον κανονισμό του Πευκιά που έχει λήξει εδώ και πολλά πλέον χρόνια; Τι είναι αυτό που σας κάνει να μην υλοποιείται τις δικές σας εξαγγελίες στον κοινωνική τομέα και να έχετε επίδοση υλοποίησης και αποτελεσματικότας 0%; Που επιτέλους εμποδιστήκατε; Οι «Ορίζοντες Δημιουργίας» θα ολοκληρώσουν σύντομα τα προαναφερόμενα και θα χαράξουν νέες προοπτικές στην κατεύθυνση μιας ενδογενούς ανάπτυξης.

Η συνταξιοδότηση-αποχωρήσεις των 30 και πλέον υπαλλήλων του Δήμου. Δήλωση παραποίησης και απόκρυψης και αυτή. Δώστε τον αριθμό των υπαλλήλων κατά κατηγορία και κλάδο. Πόσοι υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ έφυγαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου; Από εκεί δηλαδή που χτυπά η καρδιά της Δημοτικής αρχής; ΚΑΝΕΝΑΣ. Αποχώρησαν Διοικητικοί, Βοηθητικό προσωπικό και εργάτες. Και θέλετε οι δημότες να καταπιούν ότι στο προσωπικό αυτό βασίζεται η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Δήμου! Δεν έχετε αντιληφθεί ακόμη ότι η τεχνολογία «τρώει» της διοικητικές θέσεις! Δεν κάνατε χρήση αυτής της δυνατότητας και κατά βάση αποτύχατε πλήρως να εκσυγχρονίσετε τις δημοτικές δομές. Ούτε έναν ΟΕΥ δεν καταφέρατε να ανανεώσετε!

Τέλος, οι Δημότες απαιτούν να γνωρίζουν ποιο είναι το πρόγραμμά σας. Πείτε μας επιτέλους τι θα κάνετε. Δώστε στη δημοσιότητα το πρόγραμμά σας. Στην τετραετία που πέρασε άλλα λέγατε άλλα κάνατε. Θυμάστε την περιβόητη αρχική σας δήλωση στο Δημ. Συμβούλιο για τη μη αύξηση των Δημοτικών τελών; Τελικώς τα αυξήσατε! Μαζί με αυτά και τη δυσφορία όλων των Δημοτών. Και επιτέλους πείτε μας ποια είναι τα λάθη σας και οι αδυναμίες σας ….. Δείξτε μας και λίγο από την “χριστιανοσύνης” σας την οποία τόσο επιθυμείτε στα πρόσωπα όμως των άλλων …..Θα κριθείτε ακόμη και για αυτό …..

Προς το παρόν δείτε αυτές τις εικόνες της αντιπλημμυρικής σας επάρκειας! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα την αποδεχθούμε; 

        

Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!

του Στάθη Σεμιτέλου

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος

με “Ορίζοντες Δημιουργίας” (ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ)

 

Ποιότητας Ζωής & Περιβάλλον

11 Εξαγγελίες – 1 ½ Υλοποίηση- Ποσοστό υλοποίησης : 13,63 %

  1. Αξιοποίηση ψηφιακών εφαρμογών για την προώθηση, τον έλεγχο και την έγκαιρη ενημέρωση για την κατάληξη των καθημερινών αιτημάτων των δημοτών.

Σχόλια: Επί της ουσίας δόθηκαν στο πολίτη κρατικές υπηρεσίες μέσω Gov.gr . Στην πραγματικότητα συνεχίζεται να απαιτείται για τους δημότες η φυσική τους παρουσία για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

  1. Δημιουργία κλειστού αμαξοστασίου για τον έλεγχο, τη συντήρηση και την ασφάλεια του δημοτικού στόλου οχημάτων. Εφαρμογή ψηφιακού συστήματος διαχείρισης οχημάτων και απορριμματοφόρων με στόχο την πιο αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία τους.
  2. Αντικατάσταση του παλαιωμένου δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού με ένα σύγχρονο δίκτυο χαμηλής κατανάλωσης, με την εξοικονόμηση 400.000 ευρώ ανά έτος, με ταυτόχρονη αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας ήδη υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία. Χρησιμοποίηση φωτοβολταικών συστημάτων στα δημοτικά κτήρια.
  3. Ενσωμάτωση στο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων «έξυπνων» κάδων για την εξοικονόμηση πόρων σε προσωπικό και καύσιμα, τη βελτιστοποίηση των δρομολογίων και του χρόνου αποκομιδής των απορριμμάτων, αλλά και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αναδιοργάνωση και επαναχωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων, με τακτικό καθαρισμό και απολύμανσή τους τη θερινή περίοδο. Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος υπογειοποίησης κάδων.
  4. Δημιουργία δημοτικού πρατηρίου καυσίμων αποκλειστικά για τις ανάγκες του Δήμου σε καύσιμα, για την πιο αποτελεσματική διαχείριση αλλά και την εξοικονόμηση 100.000 ευρώ ετησίως.
  5. Υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή) το οποίο από το 2016 παραμένει ανενεργό χρησιμοποιώντας ήδη υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία. Σχεδιασμός προγράμματος κομποστοποίησης των κλαδεμάτων, ειδική μέριμνα συλλογής από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  6. Συνεργασία με όμορους Δήμους με σκοπό την ίδρυση διαδημοτικού Φορέα ώστε να επιτευχθεί η χρηματοδότηση μιας αδειοδοτημένης μονάδας φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.
  7. Αναβάθμιση των υποδομών πρόσβασης των ΑΜΕΑ, με σεβασμό στο αναφαίρετο και καθολικό δικαίωμα προσβασιμότητας στους δημόσιους χώρους του Δήμου μας.
  8. Στήριξη της λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος απαραίτητης υπηρεσίας για την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά και του Κέντρου Υγείας, απαραίτητης δομής για την ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών.
  9. Επαναφορά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στον Δήμο μας.
  10. Άμεση παρέμβαση του Δήμου προς τους αρμόδιους φορείς για την τάχιστη προστασία δημοσίων υποδομών και ιδιωτικών περιουσιών από τα σοβαρότατα προβλήματα τα οποία δημιουργεί η διάβρωση των ακτών σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας. Αδειοδότηση μελέτης συνεχούς τροφοδοσίας με συμβατό υλικό στα σημεία που ενδείκνυται και απαιτείται.

Για ποια αξιοπιστία μπορούμε να μιλάμε; 

Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!

του Στάθη Σεμιτέλου

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με

“Ορίζοντες Δημιουργίας”.

 

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου δημαρχιακής αρχής στο Ξυλόκαστρο και ο απερχόμενος Δήμαρχος δηλώνει: Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αντιπολίτευση της τρικλοποδιάς και των προσφυγών που ακούει στο όνομα “ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ”! Επανήλθατε στο έργο της αγροτικής οδοποιίας αξίας 3.600.000 ευρώ χρεώνοντας την καθυστέρηση υλοποίησης στους “Ορίζοντες Δημιουργίας”.  Μα επιτέλους σε τι θεό πιστεύετε;  Τι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε; Δικαιώθηκε η στάση του Σπ. Καραβά από τη δικαιοσύνη όπως δικαιώνεται και σε άλλες 2 προσφυγές! Γιατί το αποκρύβετε; 

Πηγαίνατε σε απ΄ ευθείας ανάθεση με έκπτωση 1% αρχικά, έγινε 4 ή 5% και πήγατε σε διαγωνισμό με έκπτωση 8%.    Να μας εξηγήσετε η διαφορά του 7% ή 3% που αντιστοιχεί σε 252.000 ευρώ ή 108.000 ευρώ, ποιος την κέρδισε και επιτέλους να μας εξηγήσετε αυτές οι διαφορές που θα πήγαιναν; 

Μιλήσατε για μελέτες χαμηλού κόστους από συνεργάτες που απέφεραν χρηματοδοτήσεις στο δεκαπλάσιο αλλά ξεχάσατε να μας πείτε για τους ειδικούς συνεργάτες σας, το κόστος μισθοδοσίας τους και το τι απέφεραν ως έργο! 

Οφείλετε να αντιληφθείτε ότι ασκείτε διοίκηση εντός ισχύοντος “δικαίου” και ότι ελέγχεστε για την αναποτελεσματικότητά σας αλλά και για την αναντιστοιχία εξαγγελιών και έργων. 

Δείτε τι λέγατε και τι υλοποιήσατε στον τομέα του Τουρισμού-Πολιτισμού. Δεν κατορθώσατε 4 χρόνια τώρα να φτιαχτεί ένα δημοτικό πολιτιστικό μητρώο προκειμένου να γνωρίζουμε όλους τους πολιτιστικούς πόρους του Δήμου. Να ξέρουμε επιτέλους το πολιτιστικό κεφάλαιο προκειμένου να χαράξουμε πολιτικές. 

Τουρισμός – Πολιτισμός

9 Εξαγγελίες – 1 Υλοποίηση- Ποσοστό υλοποίησης : 11,11 %

  1. Δημιουργία ανεξάρτητου Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού στον οποίο θα συμμετέχουν Δήμος και οι τοπικοί επαγγελματικοί φορείς, με στόχο τη σύνδεση και την οργανωμένη ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος του τόπου μας και τη δημιουργία τουριστικού προϊόντος με ταυτότητα.
  2. Συντήρηση, ανάδειξη και προβολή των μονοπατιών πεζοπορικών διαδρομών στον ορεινό όγκο του Δήμου μας.
  3. Δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης της Ζήρειας και σύνδεσή του με πανεπιστήμια.
  4. Ανακατασκευή των δυο ορειβατικών καταφυγίων και σύνδεσή τους με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας.
  5. Συντήρηση και ανάδειξη του ρέματος των μύλων στη Ζάχολη.
  6. Στόχευση σε ειδικές μορφές τουρισμού που μπορεί να υποστηρίξει η περιοχή μας. Θρησκευτικός, αθλητικός, πεζοπορικός, θαλάσσιος.
  7. Ένταξη των ανενεργών σημαντικών κτιρίων του Δήμου μας, σε προγράμματα αξιοποίησης και επανάχρησης, λειτουργώντας έτσι ως εστίες πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας.
  8. Επανασύνδεση της περιοχής με μεγάλες μορφές του πολιτισμού που έχουν αφήσει τα χνάρια τους στον τόπο μας όπως ο Σικελιανός και ο Καρυωτάκης.
  9. Δημιουργία Δημοτικής ομάδας πολιτισμού με συμμετοχή δημοτών που έχουν την εμπειρία και τη διάθεση πολιτιστικής προσφοράς.

Αυτά είπατε και οι δημότες γνωρίζουν τι υλοποιήσατε από τα προαναφερόμενα. Με επιείκεια ποσοστό υλοποίησης  11,11 % στον τομέα Τουρισμός-Πολιτισμός.

Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !

του Στάθη Π. Σεμιτέλου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” (Σπύρος Καραβάς)

Η πλήρης αναξιοπιστία μεταξύ προγραμματικών εξαγγελιών και έργων σε όλο της το μεγαλείο! Δημοτικό ναυάγιο στην κοινωνική μέριμνα. Αυτές ήταν οι προγραμματικές εξαγγελίες του δημαρχιακού προγράμματος 2019:

Κοινωνική Μέριμνα – Εκπαίδευση

3 Εξαγγελίες – 0 Υλοποιήσεις – Ποσοστό υλοποίησης : 0 % 

  1. Ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου σε συνεργασία με την Εκκλησία και τις υπάρχουσες εθελοντικές δομές.

Στήριξη του Κ.Α.Π.Η., του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, των παιδικών σταθμών, του ΚΔΑΠ, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών.

  1. Ίδρυση Γραφείου χορηγιών για τη στήριξη κοινωνικών δράσεων.
  2. Ίδρυση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης με στόχο την επιμόρφωση και κατάρτιση μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων.

Τα συμπεράσματα δικά σας ………….

Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

του Στάθη Π. Σεμιτέλου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” (Σπύρος Καραβάς)     

 

 

Το εξαγγελθέν πρόγραμμα της Δημαρχιακής αρχής (2019) στον τομέα των βασικών υποδομών, με το οποίο εκλέχθηκε :

Βασικές Δημοτικές Υποδομές

7 Εξαγγελίες – 1 ½ Υλοποιήσεις- Ποσοστό υλοποίησης : 21,42 %

  1. Συντήρηση των δημοτικών οδικών αξόνων καθώς και του αγροτικού οδικού δικτύου. Συνεργασία και διεκδίκηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Υπουργεία για τη χρηματοδότηση των έργων. Συντήρηση του οδικού άξονα Ξυλοκάστρου-Τρικάλων-Σαραντάπηχου-Ζάχολης-Δερβενίου με συστηματική διεκδίκηση πόρων από την Περιφέρεια. (Σχόλια: Μικρο-συντηρήσεις των οδικών αξόνων. Εκτός ο άξονας Σαραντάπηχο-Ζάχολης-Δερβενίου.  Απεντάχθηκε από την Περιφέρεια το έργο Γκούρα-Δερβένι.)
  2. Επέκταση του αποχετευτικού δικτύου σε όλη την παραλιακή ζώνη του Δήμου μας και αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού σε Τριτοβάθμιο, με εκμετάλλευση του παραγόμενου νερού για τις μεγάλες αρδευτικές ανάγκες της περιοχής. (Σχόλια: Εξαγγέλθηκε κυβερνητικά αλλά δεν έχει υλοποιηθεί.)
  3. Εξασφάλιση πόσιμου νερού όλο τον χρόνο, σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας με την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων ύδρευσης (Μελίσσι-Ανω Λουτρό –Τρίκαλα).
  4. Διεκδίκηση μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους δήμους του νομού για την αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής με τη δημιουργία ενός εναλλακτικού κυκλοφοριακού άξονα. (Σχόλια: Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο των διεκδικήσεων παρά μόνο την εξαγγελία από τον Περιφερειάρχη για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου.)
  5. Ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού μέχρι το Δημαρχείο στο Δερβένι ως υποχρέωση των δραστηριοποιούμενων στην περιοχή εταιρειών, αλλά και διεκδίκηση επέκτασής της προς τα ανατολικά με την κατασκευή οδογέφυρας στον Ζαχολίτικο ποταμό. (Σχόλια: Εξαγγέλθηκε η χρηματοδότηση για τη σύνταξη μελέτης σε σχέση με την κατασκευή της γέφυρας.)
  6. Άμεση απαίτηση διευθέτησης των πολλαπλών προβλημάτων απορροής των όμβριων υδάτων, τα οποία δημιούργησαν τα έργα της Νέας Εθνικής Οδού και της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής, ώστε να προληφθούν οι σοβαροί κίνδυνοι που εγκυμονούν αυτές οι εκκρεμότητες. (Σχόλια: Δεν αποτελεί δημοτικό έργο η απαίτηση διευθέτησης. Έχει ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων από πλευράς αναδόχων εταιρειών.)
  7. Άμεσος σχεδιασμός αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων τα οποία εμφανίζονται τακτικά πλέον μέσα στον αστικό ιστό, λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Η αποτελεσματικότητα στην ολοκλήρωση των έργων της Δημαρχιακής αρχής στην ενότητα της Ευρωστίνης : 

Α/Α ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΡΓΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
1 Ανακαίνιση γηπέδων Καλαθοσφαίρισης Ροζ. – Δερβενίου ΔΗΜΟΣ ΞΥΛ.- ΕΥΡ/ΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΞΥΛ.- ΕΥΡ/ΝΗΣ 25.000
2 Τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων Καλλιθέας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΣ ΞΥΛ.- ΕΥΡ/ΝΗΣ 50.000
3 Ανακαίνιση γηπέδου 5Χ5 Δερβενίου ΔΗΜΟΣ ΞΥΛ.- ΕΥΡ/ΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΞΥΛ.- ΕΥΡ/ΝΗΣ 70.000
4 Ανακαίνιση παλαιού σχολείου Δερβενίου ΔΗΜΟΣ ΞΥΛ.- ΕΥΡ/ΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΞΥΛ.- ΕΥΡ/ΝΗΣ 80.000
5 Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δερβένι ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΣ ΞΥΛ.- ΕΥΡ/ΝΗΣ 100.000
6 Κατασκευή πεζοδρομίων παραλιακού μετώπου Δερβενίου ΔΗΜΟΣ ΞΥΛ.- ΕΥΡ/ΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΞΥΛ.- ΕΥΡ/ΝΗΣ 200.000
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 525.000

 

Καλώ τους δημότες της Ευρωστίνης να κρίνουν:

α) τη χαμηλή αποτελεσματικότητα στην ολοκλήρωση των έργων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τετραετίας, και

β) την αξιοπιστία του δημαρχιακού προγράμματος 2019.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις νέες προγραμματικές εξαγγελίες τις οποίες ακόμη αγνοούμε. 

 

Η ηθική κατάπτωση της ψήφου

του Στάθη Π. Σεμιτέλου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” (Σπύρος Καραβάς)

Καταργούμε την ηθική κατάπτωση της ψήφου και την εξαγορά συνειδήσεων για μια θέση στον «ήλιο». Η δημαρχιακή αρχή συγκρότησε ένα ψηφοδέλτιο με συμμετοχή άνω των 20 εργαζομένων που συνδέονται με το Δήμο με διάφορες σχέσεις και μορφές εργασίας. Οι «Ορίζοντες δημιουργίας» θα κάνουν πράξη την προγραμματική τους θέση στο θέμα των προσλήψεων και με εργαλείο την εκτεταμένη διαφάνεια κανόνων και αρχών θα τηρήσουν απαρέγκλιτα την αρχή της δημοσιότητας. Επαναφέρουμε την αξιοκρατία στις δημοτικές προσλήψεις. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι παρά τη λάσπη που μας εκτοξεύουν δεν θα αναγκάσουμε το Δημότη να φιλάει «κατουρημένες ποδιές». Δίνουμε την αξιοπρέπεια που αντιστοιχεί στους πολίτες μας χωρίς ηθικές εκπτώσεις σπάζοντας τον κύκλο της πρόσβασης στην εξουσία και καταργούμε τις αναξιοκρατικές προσλήψεις. Δίνουμε ένα τέλος σ΄ αυτήν την οπισθοδρόμηση.

Διευρύνουμε το επίπεδο της δημοτικής διαύγειας μέσω της δημόσιας εκτέλεσης του προϋπολογισμού και την τήρηση της δημοσιότητας στο επίπεδο των αναθέσεων. Υπηρετούμε την πολιτική «Όλα στο φώς» καταργώντας τη μεταφορά των θεμάτων για λύση στο προσωπικό επίπεδο, πίσω από τις κουρτίνες σε βάση ρουσφετολογική και ψηφοσυλλεκτική!

 

Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!

του Στάθη Π. Σεμιτέλου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” (Σπύρος Καραβάς)

 

 

 

 

 

Δημαρχιακές δηλώσεις σε χαμηλή πτήση :

« Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη! »

Δημαρχιακή δήλωση : «Το πρώτο και το πιο σημαντικό είναι ένα μεγάλο μέρος αντιπλημμυρικών έργων προϋπολογισμού άνω των 25.000.000 ευρώ».

Ψευδής δήλωση γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα εντάχθηκαν στην κατασκευή της ΝΕΟ Κορίνθου – Πατρών και της σιδηροδρομικής γραμμής ως συμπληρωματικά έργα. Ολοκληρώθηκαν την τρέχουσα περίοδο και ως απότοκος εκείνων των αποφάσεων και επιλογών, αποτελούσαν και αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις των αναδόχων εταιρειών. Μην οικειοποιείστε αποφάσεις, επιλογές και έργα άλλων. Δείξτε μας μια απόφαση της δικής σας δημοτικής περιόδου που αφορά νέα αντιπλημμυρική παρέμβαση!

Δημαρχιακή δήλωση : «Το τρίτο μεγάλο έργο είναι η χρηματοδότηση 40 χλμ αγροτικής οδοποιίας αξίας 3.600.000 ευρώ».

Δημαρχιακή απόκρυψη 1: Η υλοποίηση αυτού του έργου -στο οποίο όλοι ήταν και είναι σύμφωνοι- ελέγχεται για την αναποτελεσματική αρχική στάση την οποία επέλεξε ο κ. Τσιώτος σχετικά με τη μέθοδο υλοποίησης που ήταν η απ΄ ευθείας ανάθεση και που τελικώς ακυρώθηκε από τη Δικαιοσύνη ως παράνομη. Οι «Ορίζοντες Δημιουργίας» και ο Σπύρος Καραβάς δικαιώθηκαν πανηγυρικά για την αντίθεσή τους. Όμως σημασία έχει ότι το έργο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και ο Δήμος δεν απολαμβάνει των θετικών επιδράσεων του έργου λόγω της αναποτελεσματικότητάς σας. Ξεχνάτε ότι όμοροι Δήμοι έχουν ολοκληρώσει αντίστοιχα έργα του ίδιου προγράμματος.   

Δημαρχιακή δήλωση : «Δεν μπορούσαμε να πάρουμε αποφάσεις λόγω της απλής αναλογικής και μέρος της αντιπολίτευσης επέλεξε την οδό των ενστάσεων σε σημαντικά έργα».

Δημαρχιακή απόκρυψη 2: Οι «Ορίζοντες Δημιουργίας» τους οποίους διστάζετε να ονοματίσετε  λόγω προφανών λόγων, αντιπολιτεύθηκαν με κάθε νόμιμο τρόπο. Προσέφυγαν, προσφεύγουν και δικαιώνονται από τα αρμόδια θεσμικά όργανα για μη νόμιμες διοικητικές πράξεις. Για την ομαλή διαχειριστική λειτουργία του Δήμου είχατε πάντοτε τη συγκαταβατική θετική τους συνδρομή παρά τις επιφυλάξεις τους σε σειρά διαχειριστικών θεμάτων. Αποκρύπτεται ότι επί 3 ολόκληρα χρόνια σε αντισυνταγματικό νομικό πλαίσιο είχατε την απόλυτη τεχνητή πλειοψηφία και περνούσατε όλες τις ουσιώδες αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας. Στον εναπομείναντα χρόνο του ενός έτους δεν φέρατε κανένα ουσιώδες θέμα για το οποίο υπήρχε αντίθεση.  Βαδίσατε σε απαξιωτικό μονόδρομο μη συναινέσεων με νοοτροπία “Μονοκράτορα” σνομπάροντας ειρωνικά τις λοιπές γνώμες. Θα κριθείτε και για αυτό ……